1

Oriëntatiefase

Laten we eerst eens vrijblijvend kennis maken onder het genot van een kop koffie of thee. Het kennismakingsgesprek kan bij je thuis plaatsvinden op een moment dat bij jou uitkomt. In dat gesprek zullen we ons voorstellen, uitleggen hoe wij te werk gaan en vertellen we wat je nog allemaal te wachten staat gedurende het traject. Door dat vooraf te bespreken hoef je geen overhaaste beslissingen te maken en weet je precies wat er nog allemaal op je af gaat komen. Uiteraard beantwoorden wij ook al je vragen zodat je na deze afspraak precies weet wat je kan lenen en welke maandlast daarbij behoort. Indien nodig kunnen we een financieringsbelofte opstellen voor je bieding op een woning.

Wanneer alle informatie geland is komen de vragen en schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We houden na het oriëntatiegesprek contact om de ontwikkelingen vanuit beide kanten te bespreken. Wij houden van korte lijntjes en werken daarom niet met een binnendienst, dus altijd rechtstreeks contact met de financieel adviseur die je gedurende het gehele traject zal begeleiden. Tijdens je zoektocht zetten we ons netwerk met makelaars, notarissen, taxateurs, energieadviseurs en bouwkundige in. Zodra je een woning aangekocht hebt, duidelijk is wat de verbouwing gaat kosten of de aflosnota met boeterente ontvangen is gaan we verder naar de advies- en bemiddelingsfase. Tot dat moment zijn er nog geen kosten aan het traject verbonden maar wel voldoende inzicht om met vertrouwen vervolgstappen te zetten.

Zeg ook Jaa tegen Jaa hypotheken & verzekeringen!

2

Advies- en bemiddelingsfase

In deze fase gaan we samen op zoek naar een passende hypotheek en geldverstrekker. Wij zijn als tussenpersoon onafhankelijk en wij vergelijken nagenoeg alle geldverstrekkers. Daarnaast staan we stil bij de betaalbaarheid bij overlijden, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en pensionering. We ontzorgen je bij elke stap in dit traject zodat jij je met andere zaken bezig kan houden. Ook bespreken we de mogelijkheden om het financieren van het verduurzamen van de woning direct mee te nemen. Wij vinden het belangrijk dat het hypotheekplan aansluit op jouw wensen. Met ons advies heb je als klant een soort routekaart voor nu, maar ook voor de toekomst.

We sluiten het traject af door samen het bindende aanbod van de geldverstrekker te ondertekenen.

3

Nazorg

Uit het oog, uit het hart? Niet bij ons. We zullen regelmatig contact houden omdat er natuurlijk wijzigingen kunnen plaatsvinden in je persoonlijke situatie. Deze wijzigingen kunnen ook invloed hebben op je financiële situatie. Het is belangrijk om je hypotheek ook goed te onderhouden, zie het als een APK-keuring net als voor je auto.

Zaken die onder andere ter tafel komen zijn: het aflopen van de rentevastperiode, sluiten de overlijdensrisicoverzekeringen nog goed aan op de persoonlijke situatie, zijn er mogelijkheden om in een andere renteklasse terecht te komen.

Mochten er wijzigingen plaatsvinden in je persoonlijke situatie zoals bijvoorbeeld gezinsuitbreiding, je wilt minder gaan werken, je wenst lagere maandlasten of je gaat uit elkaar dan kunnen wij uiteraard ook je financiële situatie tegen het licht houden. Heb je de huidige hypotheek elders afgesloten? Geen probleem we kunnen je verder helpen. Plan direct een vrijblijvend gesprek